Nieuws

Mevrouw Tamara probeert je door middel van dromerige muziek met eigenzinnige Nederlandse teksten een reisje uit het dagelijkse leven te laten maken.

2016

Popronde

Van september t/m november vindt de Popronde plaats: een rondreizend festival door heel Nederland met elk weekend op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag in een andere stad een klein festival met verschillende artiesten. Mevrouw Tamara zal dit jaar ook meedoen en de optredens die zij hierbij speelt, zullen aangekondigd worden op de Facebookpagina van Mevrouw Tamara en op de 'Optredens' pagina op deze website.

Aankomende optredens:
12 aug - 19:30 live bij Radio N1 (Nijmegen)
13 aug - 14:00 Festival Kannen & Kruiken (Amersfoort)
23 aug - tba live bij Radio 2 Roodshow Late Night
27 aug - 20:00 Benefietconcert Stichting Pole Position, Lux (Nijmegen)
15 sept - 23:00 De Firma (Nijmegen) - Popronde
17 sept - 22:15 De Gezelligheid (Zwolle) - Popronde
13 okt - tba Centrale Bibliotheek (Utrecht) - Popronde

 

Paradiso

Op 25 juli speelde Mevrouw Tamara samen met A Brighter Light, Rosemary & Garlic en Potman Jr. in de grote zaal van Paradiso voor de avond 'Club Paradiso'. 

Nieuw werk

Tamara is momenteel druk aan het schrijven aan nieuwe nummers en in de periode van de Popronde zal een kleine EP met nieuwe nummers verschijnen. Binnenkort meer informatie.

 

2015

Videoclip en album release

Op 29 maart is de release van het debuutalbum Zo lang mogelijk in de kleine zaal van Paradiso. Om 14:00 uur openen de deuren. Tickets zijn hier verkrijgbaar en we hopen jullie daar allemaal te mogen zien. Afgelopen week brachten we de videoclip van Prooi uit, een nummer dat op Zo lang mogelijk zal verschijnen. Bekijk hem hier.

Knalland

Mevrouw Tamara deed mee aan het Knalland album 'Volhard'. Dit album is op Spotify en Bandcamp te beluisteren. Tamara heeft meegewerkt aan nr 13 en 14. Het nummer 'Denk niet na' zong zij op 4 mei tijdens de Dodenherdenking in de Domkerk in Utrecht en op 5 mei opende zij hiermee het hoofpodium van het Bevrijdingsfestival in Utrecht.

Dutch Harp Festival

Op 27 februari 2014 traden wij op bij het Dutch Harp Festival! Op deze avond traden singer-songwriters samen met harpisten op en wij speelden met Mevrouw Tamara samen met harpiste Doriene Marselje. De avond vond plaats in Vredenburg Leeuwenbergh en werd gepresenteerd door Giel Beelen. Je kunt de de aankondigingsvideo van het festival bekijken.

'Maar nu' videoclip

'Maar nu' beschrijft het moment waarop monsters uit je gedachten verdwijnen en de tijd aangebroken is waarop alles op z'n plek valt.

Deze videoclip is nog maar het begin van een jaar vol Mevrouw Tamara.

'Maar nu' is afkomstig van het 'Zo lang mogelijk' project en wordt in beperkte oplage uitgegeven in het 'Maar nu' pakketje: een 7" vinyl, een poster en 2 ansichtkaarten. 

Bekijk de videoclip

7" vinyl 'Maar nu' voorverkoop

Het is lang stil geweest rondom de band Mevrouw Tamara en dat heeft alles te maken met de vele voorbereidingen voor een uitzonderlijk multimediaal project. Maar nu is het begin van een periode vol beeld en geluid om deze Nederlandstalige, dromerige muziek onder de aandacht te brengen. Dit pakketje is in beperkte oplage uitgekomen en bevat een 7" vinyl, een poster en 2 ansichtkaarten. Maar nu is verschenen rond 15 januari 2014.

Bekijk de teaser of bezoek de webwinkel.

Voorprogramma Vredenburg

Op 1 november 2013 speelde Mevrouw Tamara als support voor Peter Katz & Royal Wood in Vredenburg Leeuwenbergh. Dit is een kerkje gelegen bij het Spoorwegmuseum en Park Lepelenburg in Utrecht. Hier wat meer informatie over de avond.

Ponoka

Op het album 'Lost in Ponoka', dat 1 oktober uitgebracht werd door Ponoka, heeft Tamara op 8 nummers wat meegezongen. Zij speelde ook live (toetsen en zang) een aantal optredens mee op de volgende plekken: Not in My Backyard, Ekko, Geestdrift festival en op de viering van het 10 jarig bestaan van platenlabel Volkoren. Ze heeft veel plezier gehad in het meespelen met deze band en wellicht komen er in de toekomst nog een paar Ponoka optredens waar Tamara bij mee speelt.

Voorprogramma's Paradiso en Ekko

Mevrouw Tamara speelde als voorprogramma op twee erg leuke locaties. Op 26 september '13 stond ze in het voorprogramma van de EP release van Lieve Bertha in Paradiso en op 4 oktober speelde ze in de Ekko als voorprogramma voor de CD release van Ponoka. Tamara heeft mee gezongen op het album van Ponoka en speelde die avond ook mee met hun optreden.

Huiskameroptreden

Op woensdag 15 mei speelde Mevrouw Tamara solo in een knusse huiskamer in Utrecht. De avond was goed georganiseerd door bewoners Marcel Kamphuis en Nikki Smits, waardoor de woonkamer vol zat met aandachtige luisteraars. Het was een ontzettend fijn optreden om te doen. Lees hier wat 3voor12 erover schreef.

Kim Janssen

Kim Janssen bracht op 28 februari zijn nieuwe EP 'The Lonely Mountains' uit en de release hiervoor vond plaats in het Ziggo Cafe. Mevrouw Tamara mocht meezingen met de nummers bij de release. Hier is een nummer te beluisteren van die avond.

Optreden in 013

Op 23-12-12 speelde Mevrouw Tamara in 013. Dit optreden is opgenomen en is volledig te beluisteren/bekijken.

De Supersonische Boem

Bekijk een interview met alle artiesten

Excelsior bracht in februari 2013 een CD uit genaamd ‘De Supersonische Boem’, met allerlei liedjes van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink. Artiesten als Spinvis, Tim Knol, Anne Soldaat, Janne Schra, Marike Jager en Eefje de Visser hebben meegewerkt aan deze CD en zo ook Mevrouw Tamara. Op 17 en 18 januari '13 werd de CD gepresenteerd in De Kleine Komedie te Amsterdam.

Meer informatie

Serious Request

Giel Beelen organiseerde op 23 december een concert in 013 (Tilburg) waarbij ‘De Beste Singer-songwriters van Nederland’ speelden om geld in te zamelen voor Serious Request. Bij dit concert speelden Mevrouw Tamara, Daniel Versteegh, Rogier Pelgrim, Douwe Bob Posthuma en Mattanja Joy Bradley.

Bekijk een foto

Duet met Case Mayfield

Mevrouw Tamara zong samen met Case Mayfield het duet ‘Orgasms’ op zijn album 10. Dit nummer is ook op de single 10’ (vinyl) verschenen. Bekijk hoe ze het nummer live uitvoerden bij 3FM.

Xnoizz 1 uurservice

Mevrouw Tamara werd uitgenodigd om in een uur een nummer te komen schrijven bij de 1 uurservice van Miranda van Holland (Xnoizz) bij 3FM. De luisteraars konden zelfbedachte titels inzenden en uiteindelijk is er bij de titel ‘Monsters in mijn hoofd’ een nieuw nummer bedacht door Mevrouw Tamara. Bekijk en beluister het resultaat. Verder speelde Mevrouw Tamara ook het nummer 'In de war'.

Contact

Email me op bericht@mevrouw-tamara.nl of verstuur jouw bericht met het formulier hieronder.

Naam
E-mailadres
Telefoon nummer
Bericht

Info
Maak mogelijk
Samenwerkingen
Info

Mevrouw Tamara probeert met dromerige, Nederlandstalige muziek de luisteraar te verwonderen en een nieuwe kijk op het dagelijks leven te geven.

Zo lang mogelijk

Het debuutalbum ‘Zo lang mogelijk’ verscheen in maart 2015 bij het label Indieland. Dit label is mede door Tamara van Esch opgericht en richt zich op multimediale muziekprojecten. Verschillende muzikanten hebben meegewerkt aan de totstandkoming van het album: zo speelde Anne Soldaat bij een aantal nummers gitaar en heeft Reyer Zwart de orkestpartijen gearrangeerd. Zowel voor als na het uitbrengen van het debuutalbum kunnen bezoekers van de Mevrouw Tamara website op unieke wijze nummers van het album beluisteren. Bezoekers kunnen aan de hand van zes verschillende applicaties interactief muziek beïnvloeden. Abonnees krijgen toegang tot exclusieve downloads van nummers, video’s en meer applicaties. Je wordt abonnee door het album via de website te bestellen.

De band waarmee Zo lang mogelijk is opgenomen bestond uit: Floyd Atema op drums, Harmen Sielcken op basgitaar en Pete Barnes op gitaar. Op het album speelden -naast Anne Soldaat- ook een aantal gastmuzikanten mee waaronder Myrthe van de Weetering op viool, Gwen Thomas op toetsen en het voor deze opnames samengestelde orkest.

Samenwerkingen

Tamara speelt momenteel samen met Eins Zwei Orchestra en werkt aan verschillende andere projecten (oa een nieuw Engelstalig project, de band Postcards From Mars en een theatertour met Fiere Vrouwen). Tamara van Esch heeft eerder samengewerkt met Kim Janssen, Case Mayfield, Guy Corneille (La Corneille), Mensenkinderen en Bird on the Wire. Voorheen speelde zij toetsen en zang in de bands Aestrid, Ponoka, Oh, Brave Wide Eyes en Alumna. Tamara werkt graag samen met andere muzikanten en vindt het prettig om buiten haar eigen project met andere muziekstijlen te werken. Overzicht van alle samenwerkingen

Solo

In 2012 bracht Mevrouw Tamara de EP ‘Ik ben Spiritus’ uit en was zij finaliste in het tv-programma ‘De beste singer-songwriter van Nederland’ van VARA, BNN en 3FM. In januari 2013 verscheen bij Excelsior ‘De Supersonische Boem’: een cd met liedjes van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink opnieuw uitgevoerd. Mevrouw Tamara zong het nummer ‘Schaarste’ en verder voerden artiesten als Spinvis, Tim Knol, Eefje de Visser, Janne Schra en Marike Jager een nummer uit. Mevrouw Tamara speelt haar optredens solo en voor bepaalde gelegenheden samen met violiste Myrthe van de Weetering.

Video
In de Kringloop
In de Kringloop
Maar nu
Maar nu
Yvette
Yvette
Zalker Session
Zalker Session
Prooi
Prooi
In de war
In de war
Duet met Case Mayfield
Duet met Case Mayfield
Leiden
Leiden
Kim Janssen
Kim Janssen
Video
Grote gedachten

Klik op de previews bovenaan de speler om te wisselen van beeld.

Optredens
Foto
In de Kringloop
In de Kringloop
Maar nu
Maar nu
Yvette
Yvette
Zalker Session
Zalker Session
Prooi
Prooi
In de war
In de war
Duet met Case Mayfield
Duet met Case Mayfield
Leiden
Leiden
Kim Janssen
Kim Janssen

Zalker Session \'13
Zalker Session '13
Zalker Session \'13
Zalker Session '13
DBSSW
DBSSW
Bitterzoet '12 - met Anne Soldaat
Bitterzoet '12 - met Anne Soldaat
Paard van Troje \'12 - met Giel
Paard van Troje '12 - met Giel
Paradiso \'12
Paradiso '12
Paradiso \'12
Paradiso '12
013 Tilburg \'12
013 Tilburg '12
Tivoli de Helling \'12
Tivoli de Helling '12

Leden

Op deze pagina staan alle extra's voor leden en is enkel toegankelijk voor leden.

Downloads

  • Zit ik vast [MP3]

Word abonnee en maak onze muziek mogelijk

Als abonnee ontvang je het 'Zo lang mogelijk' boek & CD thuis en krijg je toegang tot exclusieve downloads, video's en applicaties. Abonnee worden kost eenmalig € 25.

Klik hier om abonnee te worden

Meer informatie over abonnementen en waarom we hier voor hebben gekozen

Boodschap

Je hebt een kaartje ontvangen waarop stond dat ik een boodschap voor je heb. Wat leuk dat je de website naar aanleiding hiervan bezoekt.

Ik wil je graag het volgende vertellen:
Vanaf midden januari 2014 brengen we het 'Maar nu' vinyl pakket uit! Dit pakket bevat een 7" vinyl, 2 ansichtkaarten en een poster. Als je benieuwd bent naar de muziek die hierop zal verschijnen, hebben we hier alvast een voorproefje voor je.

En als je het pakket voor 15 januari in onze webwinkel bestelt, maak je kans op een uitnodiging voor de exclusieve presentatie!

 

Winkel

 

Er wordt druk gesleuteld aan een winkel met CD's en meer. Deze komt binnenkort online.

Ingeschreven

Bedankt voor het inschrijven! We zullen je voortaan op de hoogte houden door onze nieuwsbrief te verzenden naar .

Als lid ontvang je onze nieuwsbrief en kun je gratis een single downloaden.

Word abonnee en maak onze muziek mogelijk

Als abonnee ontvang je het 'Zo lang mogelijk' boek & CD thuis en krijg je toegang tot exclusieve downloads, video's en applicaties. Abonnee worden kost eenmalig € 25.

Klik hier om abonnee te worden

Meer informatie over abonnementen en waarom we hier voor hebben gekozen

Uitleg Visuals

De visuals die worden weergegeven op deze pagina zijn te beïnvloeden door te klikken op de icoontjes aan de rechterzijde van het silhouette. Zodra een bezoeker op een icoon klikt, veranderen de visuals voor iedereen die op dat moment de muziek luistert. Zo kunnen de bezoekers gezamenlijk de visuals beïnvloeden terwijl ze luisteren naar de muziek.

Dit concept werd op 4 en 25 april 2014 in het Van Gogh museum gepresenteerd. Bezoekers konden die avond hun mobiele telefoon gebruiken als 'afstandsbediening'.

Ondersteuning

Jouw browser heeft geen ondersteuning voor de 'Web Audio API'. Dit onderdeel zorgt ervoor dat er op een hoog niveau geluid kan worden verwerkt door de browser. Een aantal van de Zo lang mogelijk applicaties maken gebruik van dit onderdeel.

Als je Firefox, Chrome, Safari (7+) of Opera hebt geïnstalleerd, raden we je aan één van deze browsers te gebruiken op deze site. Als je dit niet hebt, raden we je aan over te gaan op een moderne browser die meer in huis heeft (en in vrijwel alle gevallen een stuk veiliger is).

Info
Maak mogelijk
Samenwerkingen
Samenwerkingen
Knalland
Knalland
Kim Janssen
Kim Janssen
Duet met Case Mayfield
Duet met Case Mayfield
Alumna
Alumna
Mensenkinderen
Mensenkinderen
Aestrid
Aestrid
Oh, Brave Wide Eyes
Oh, Brave Wide Eyes
Info
Maak mogelijk
Samenwerkingen
Maak Mevrouw Tamara mogelijk

Het is een bijzondere tijd voor muzikanten. Door de ontwikkelingen op technologisch gebied verandert de muziekmarkt snel. Aan de ene kant daalt de verkoop van fysieke albums en aan de andere kant heeft een muzikant door deze ontwikkelingen de mogelijkheid om luisteraars meer te betrekken bij de muziek. Daarom is dit het moment bij uitstek voor het Zo lang mogelijk project, de manier om samen met de luisteraar niet alleen de muziek mogelijk te maken maar ook om de luisteraar deel te maken van de muziek.

Innovatief multimediaal debuutalbum met abonnement

Je kunt, nog voordat het fysieke debuutalbum wordt uitgebracht, op bijzondere wijze nummers van het album beluisteren. Zo kun je samen met andere luisteraars visuals beïnvloeden tijdens het luisteren, de nummers mixen en jouw versie van een nummer maken door bepaalde tracks aan en uit te zetten, luisteren hoe de nummers in het Engels klinken en zo zijn er meer manieren om de muziek te beleven. De ene belevenis heeft als doel de muziek uit te leggen en de andere om de muziek te versterken. Het fysieke album is een boek vol afbeeldingen en verhalen die horen bij de muziek, met achterin een CD en downloadcode. Abonnees van het Zo lang mogelijk project krijgen zowel voor als na het uitbrengen van het debuutalbum toegang tot exclusieve downloads van nummers, video’s en applicaties.

Een snel veranderende muziekmarkt

Voor muzikanten met een specifieke doelgroep is het een creatieve uitdaging om voldoende inkomsten te genereren om verder te kunnen gaan met het maken van muziek. De fysieke verkopen zijn ontzettend afgenomen en de digitale markt (downloads en streaming) leveren te weinig op. Schrijf je daarom in via deze website om op innovatieve wijze het debuutalbum 'Zo lang mogelijk' te beleven.

Single

Download

Bericht verzonden

Bedankt voor het verzenden van het volgende bericht:

We zullen spoedig contact met je opnemen op het opgegeven e-mail adres: .

Abonneren
Zo lang mogelijk
Maar nu
1. Verdoofd
2. We mogen
3. Maar nu
Sprookje
4. In de war
5. Ervandorens
6. Sprookje
Zit ik vast
7. Zit ik vast I
8. Grote gedachten
9. Zit ik vast II
Uitleg en presentatie in het Van Gogh
Visuals
Karaoke
Mixer
Spel-clip
Beats
Englishify
Schrijf je in
25
Naam
E-mail
Wachtwoord
Adres
Postcode en plaats
Land
Ons debuut album is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen: een digitale versie (€ 7,50), een digitale versie met een print in een lijst (vanaf € 10,00) en een CD+boek+abonnement (€ 25,00). Abonnees van het 'Zo lang mogelijk' project maken onze muziek mogelijk. Abonnees ontvangen het fysieke album eind maart thuis. Het album is een boek vol afbeeldingen die horen bij de muziek, met achterin een CD. Abonnees van het 'Zo lang mogelijk' project krijgen zowel voor als na het uitbrengen van het debuutalbum toegang tot exclusieve downloads van nummers, video's en applicaties. Meer informatie