Home

Nieuwe plaat 2019

Momenteel wordt er door Mevrouw Tamara (Tamara van Esch, Manuel van den Berg, Paul Scheenstra, Roy van Rosendaal), arrangeur Marc Alberto, producer Jurriaan Sielcken en engineer Bas Boudens gewerkt aan een nieuwe plaat die in september van dit jaar uit zal komen. Verwacht voor die tijd singles, optredens en clips!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte gehouden worden van alle Mevrouw Tamara avonturen, optredens, releases en ander nieuws? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.

IndieInTown
Foto: Martijn Govert de Clercq

Contact

E-mail

Stuur een e-mail naar bericht@mevrouw-tamara.nl

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de Mevrouw Tamara Nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte via social media:

Instagram

Facebook

Spotify

 OpnamesLV

Info
Maak mogelijk
Samenwerkingen
Info

Melancholische luisterliedjes

Een afwisseling van rustige, eigenzinnige luisterliedjes over alledaagse, ongewone dingen met invloeden van My Brightest Diamond, St. Vincent en Radiohead. Mevrouw Tamara deed optredens in oa Paradiso, De Kleine Komedie, TivoliVredenburg, Ekko, Van Gogh Museum, bij 3FM, Radio 1 en 4. Mevrouw Tamara werkte samen met o.a. Anne Soldaat en een orkest aan de debuutplaat ‘Zo lang mogelijk’. Momenteel werkt de band aan een nieuw album dat in 2019 uit zal komen.

Download hier de rider

DNAFoto: G.T. Thomas

Live recensies

3voor12 Utrecht:

”Omdat ze zo eigengereid is, heeft het iets onschuldigs en is het puur. Kunstmuziek, dat is wat het is. Door middel van live opgenomen zang, die wordt versterkt door live gitaar en zang, kom je terecht in een heus Tamara-koor. In het nummer 'Grote Gedachten' zingt zij: "Ik wil niet veranderen, laat mij maar dwalen." En daar zijn we het helemaal mee eens.”

William Groenendijk van Evilnickname.com:

"Back in 2013 I first saw Mevrouw Tamara sing one song at De supersonische boem!. That one song completely captivated me. So I checked out some of her songs online, and since I liked what I heard, I attended a gig [...] Unlike the woman sitting next to me, I dug it."

Recensies over debuutplaat Zo lang mogelijk

Maarten Buser van 8weekly:

"Spannende, subtiele plaat, Nederlandstalig, maar doet vrij internationaal aan. De band is goed op elkaar ingespeeld, de muzikale details zijn fraai (van slidegitaar tot orkest), en de teksten zijn prettig vervreemdend. [...] Het album gaat van orkestraal naar dromerig, van berekend naar prettig psychedelisch."

KindaMuzik:

"Zo dagelijks als de onderwerpen van Mevrouw Tamara zijn, zo onalledaags brengt ze deze voor het voetlicht. Of het nu grote gedachten zijn of kleine overpeinzingen, ze stopt ze in verrassende verpakkingen. Zachtzinnig en subtiel weet ze te kietelen. Soms bijna timide, maar altijd eigengereid. [...] Het zijn telkens weer flarden waarmee ze een beeld schetst en voortdurend de verbeeldingskracht prikkelt. En het raden naar meer wijselijk overlaat aan de toehoorder."

Wouter Bal van 3voor12:

"Haar debuut Zo Lang Mogelijk werd een bijzonder project, waarop je je kon abonneren [...] en toegang kreeg tot een website met exclusieve applicaties, downloads en video’s. [...] De warme stem van van Esch, de vaak abstracte teksten, de uitstekende begeleiding van onder andere Anne Soldaat (Darryl-Ann): alles staat in het teken van het dromerige gevoel dat dit debuut moet uitstralen. Met haar eigenwijze aanpak is Nederland een talent rijker."

Wonomagazine:

"Zo Lang Mogelijk heeft mij behoorlijk geraakt. Mevrouw Tamara heeft een groot talent en weet dit ook om te zetten in fraaie liedjes die het oor strelen en op de juiste momenten het leven een flink stuk mooier maken."

Video
In de Kringloop
In de Kringloop
Prooi
Prooi
Maar nu
Maar nu
Leiden
Leiden
Video
Grote gedachten

Klik op de previews bovenaan de speler om te wisselen van beeld.

Optredens
Datum Tijd Formatie Locatie Adres    
08-04-19 20:30 Band De Stad Lange Jufferstraat 58, Utrecht Evenement  
20-05-19 19:00 Band 't Zonnehuis Zonneplein 30, Amsterdam Website  


 

synshFoto: Franky Age

 

Foto
In de Kringloop
In de Kringloop
Prooi
Prooi
Maar nu
Maar nu
Leiden
Leiden

Zalker Session \'13
Zalker Session '13
Zalker Session \'13
Zalker Session '13
DBSSW
DBSSW
Bitterzoet '12 - met Anne Soldaat
Bitterzoet '12 - met Anne Soldaat
Paard van Troje \'12 - met Giel
Paard van Troje '12 - met Giel
Paradiso \'12
Paradiso '12
Paradiso \'12
Paradiso '12
013 Tilburg \'12
013 Tilburg '12
Tivoli de Helling \'12
Tivoli de Helling '12

Leden

Op deze pagina staan alle extra's voor leden en is enkel toegankelijk voor leden.

Downloads

  • Zit ik vast [MP3]

Word abonnee en maak onze muziek mogelijk

Als abonnee ontvang je het 'Zo lang mogelijk' boek & CD thuis en krijg je toegang tot exclusieve downloads, video's en applicaties. Abonnee worden kost eenmalig € 25.

Klik hier om abonnee te worden

Meer informatie over abonnementen en waarom we hier voor hebben gekozen

Boodschap

Je hebt een kaartje ontvangen waarop stond dat ik een boodschap voor je heb. Wat leuk dat je de website naar aanleiding hiervan bezoekt.

Ik wil je graag het volgende vertellen:
Vanaf midden januari 2014 brengen we het 'Maar nu' vinyl pakket uit! Dit pakket bevat een 7" vinyl, 2 ansichtkaarten en een poster. Als je benieuwd bent naar de muziek die hierop zal verschijnen, hebben we hier alvast een voorproefje voor je.

En als je het pakket voor 15 januari in onze webwinkel bestelt, maak je kans op een uitnodiging voor de exclusieve presentatie!

 

Winkel

... (2019) 

Momenteel werken Paul Scheenstra (drums, zang), Manuel van den Berg (basgitaar, gitaar, toetsen, zang), Roy van Rosendaal (gitaar, toetsen, zang), Marc Alberto (arrangementen, alt saxofoon, bas saxofoon), Federico Bragetti (cello), Maarten Reumkens (dwarsfluit), Jurriaan Sielcken (productie) en Bas Boudens (engineering) en Tamara van Esch (composities, gitaar, piano, zang, productie) aan een nieuwe plaat die in september 2019 uit zal komen.

Lost in the Forest (2016)

LostInTheForest

Engineering & productie Lost in the Forest, Picture us Together & In my Cocoon: Tamara van Esch
Engineering & productie Leave: Pim van de Werken
Mixen: Pim van de Werken
Instrumenten: Tamara van Esch

Lost in the Forest is als download verkrijgbaar via Bandcamp en te beluisteren op Spotify.

Zo Lang Mogelijk (2015)

ZoLangMogelijk

Engineering, productie & mixen: Floyd Atema
Mastering: Tammo Kersbergen
Instrumenten alle nrs: drums - Floyd Atema, basgitaar - Harmen Sielcken, gitaar - Pete Barnes, gitaar, piano & zang - Tamara van Esch
Orkest Leiden, Yvette & Prooi: 1e viool - Marieke de Bruijn, 2e viool - Jacob Plooij, altviool - Tom Moonen, cello - Jos Teeken, hoorn - Allard Robert, fagot - Jan-Willem van der Ham, clarinet - Michel Lamers.
Gitaar In de war, Evenaar, Ervandorens & Sprookje: Anne Soldaat
Viool Zit ik vast I, Grote Gedachten, Zit ik vast II: Myrthe van de Weetering
Toetsen Verdoofd, We mogen er niet uit & Maar nu: G.T. Thomas

Zo Lang Mogelijk is op cd en als download verkrijgbaar via Bandcamp en te beluisteren op Spotify.

Maar nu (2013)

MaarNu

Engineering, productie & mixen: Floyd Atema
Mastering: Tammo Kersbergen
Instrumenten: drums - Floyd Atema, basgitaar - Harmen Sielcken, gitaar - Pete Barnes, gitaar & zang - Tamara van Esch

Maar nu is als vinyl pakket (7" vinyl + poster + postkaart + download) verkrijgbaar via Bandcamp en te beluisteren op Spotify.

Ik ben Spiritus (2012)

IkBenSpiritus

Engineering & productie: Brian Esselbrugge
Productie & mixen: Jurriaan Sielcken
Instrumenten: drums - Willem Wits, basgitaar - Tamara van Esch & Brian Esselbrugge, gitaar - Tamara van Esch, zang - Tamara van Esch, toetsen - Jurriaan Sielcken & Tamara van Esch.

Ik ben Spiritus is op cd en als download verkrijgbaar via Bandcamp en te beluisteren op Spotify.

 

 

Ingeschreven

Bedankt voor het inschrijven! We zullen je voortaan op de hoogte houden door onze nieuwsbrief te verzenden naar .

Als lid ontvang je onze nieuwsbrief en kun je gratis een single downloaden.

Word abonnee en maak onze muziek mogelijk

Als abonnee ontvang je het 'Zo lang mogelijk' boek & CD thuis en krijg je toegang tot exclusieve downloads, video's en applicaties. Abonnee worden kost eenmalig € 25.

Klik hier om abonnee te worden

Meer informatie over abonnementen en waarom we hier voor hebben gekozen

Uitleg Visuals

De visuals die worden weergegeven op deze pagina zijn te beïnvloeden door te klikken op de icoontjes aan de rechterzijde van het silhouette. Zodra een bezoeker op een icoon klikt, veranderen de visuals voor iedereen die op dat moment de muziek luistert. Zo kunnen de bezoekers gezamenlijk de visuals beïnvloeden terwijl ze luisteren naar de muziek.

Dit concept werd op 4 en 25 april 2014 in het Van Gogh museum gepresenteerd. Bezoekers konden die avond hun mobiele telefoon gebruiken als 'afstandsbediening'.

Ondersteuning

Jouw browser heeft geen ondersteuning voor de 'Web Audio API'. Dit onderdeel zorgt ervoor dat er op een hoog niveau geluid kan worden verwerkt door de browser. Een aantal van de Zo lang mogelijk applicaties maken gebruik van dit onderdeel.

Als je Firefox, Chrome, Safari (7+) of Opera hebt geïnstalleerd, raden we je aan één van deze browsers te gebruiken op deze site. Als je dit niet hebt, raden we je aan over te gaan op een moderne browser die meer in huis heeft (en in vrijwel alle gevallen een stuk veiliger is).

Info
Maak mogelijk
Samenwerkingen
Samenwerkingen
Knalland
Knalland
Kim Janssen
Kim Janssen
Duet met Case Mayfield
Duet met Case Mayfield
Alumna
Alumna
Mensenkinderen
Mensenkinderen
Aestrid
Aestrid
Oh, Brave Wide Eyes
Oh, Brave Wide Eyes
Info
Maak mogelijk
Samenwerkingen
Maak Mevrouw Tamara mogelijk

Het is een bijzondere tijd voor muzikanten. Door de ontwikkelingen op technologisch gebied verandert de muziekmarkt snel. Aan de ene kant daalt de verkoop van fysieke albums en aan de andere kant heeft een muzikant door deze ontwikkelingen de mogelijkheid om luisteraars meer te betrekken bij de muziek. Daarom is dit het moment bij uitstek voor het Zo lang mogelijk project, de manier om samen met de luisteraar niet alleen de muziek mogelijk te maken maar ook om de luisteraar deel te maken van de muziek.

Innovatief multimediaal debuutalbum met abonnement

Je kunt, nog voordat het fysieke debuutalbum wordt uitgebracht, op bijzondere wijze nummers van het album beluisteren. Zo kun je samen met andere luisteraars visuals beïnvloeden tijdens het luisteren, de nummers mixen en jouw versie van een nummer maken door bepaalde tracks aan en uit te zetten, luisteren hoe de nummers in het Engels klinken en zo zijn er meer manieren om de muziek te beleven. De ene belevenis heeft als doel de muziek uit te leggen en de andere om de muziek te versterken. Het fysieke album is een boek vol afbeeldingen en verhalen die horen bij de muziek, met achterin een CD en downloadcode. Abonnees van het Zo lang mogelijk project krijgen zowel voor als na het uitbrengen van het debuutalbum toegang tot exclusieve downloads van nummers, video’s en applicaties.

Een snel veranderende muziekmarkt

Voor muzikanten met een specifieke doelgroep is het een creatieve uitdaging om voldoende inkomsten te genereren om verder te kunnen gaan met het maken van muziek. De fysieke verkopen zijn ontzettend afgenomen en de digitale markt (downloads en streaming) leveren te weinig op. Schrijf je daarom in via deze website om op innovatieve wijze het debuutalbum 'Zo lang mogelijk' te beleven.

Single

Download

Bericht verzonden

Bedankt voor het verzenden van het volgende bericht:

We zullen spoedig contact met je opnemen op het opgegeven e-mail adres: .

Abonneren
Zo lang mogelijk
Maar nu
1. Verdoofd
2. We mogen
3. Maar nu
Sprookje
4. In de war
5. Ervandorens
6. Sprookje
Zit ik vast
7. Zit ik vast I
8. Grote gedachten
9. Zit ik vast II
Uitleg en presentatie in het Van Gogh
25
Naam
E-mail
Wachtwoord
Adres
Postcode en plaats
Land
Ons debuut album is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen: een digitale versie (€ 7,50), een digitale versie met een print in een lijst (vanaf € 10,00) en een CD+boek+abonnement (€ 25,00). Abonnees van het 'Zo lang mogelijk' project maken onze muziek mogelijk. Abonnees ontvangen het fysieke album eind maart thuis. Het album is een boek vol afbeeldingen die horen bij de muziek, met achterin een CD. Abonnees van het 'Zo lang mogelijk' project krijgen zowel voor als na het uitbrengen van het debuutalbum toegang tot exclusieve downloads van nummers, video's en applicaties. Meer informatie