Maar nu 7" vinyl

EP

7" vinyl 'Maar nu' verschijnt midden januari. De voorverkoop start 18 december via de website.slide
Zo lang mogelijk

Maar nu' vinyl pakket

Vinyl

7" vinyl 'Maar nu' verschijnt midden januari. De voorverkoop is gestart! Bezoek de webwinkel

Op de hoogte blijven
Facebook Twitter

Volgende optredens
Info

Melancholische luisterliedjes

Een afwisseling van rustige, eigenzinnige luisterliedjes over alledaagse, ongewone dingen met invloeden van My Brightest Diamond, St. Vincent en Radiohead. Mevrouw Tamara deed optredens in oa Paradiso, De Kleine Komedie, TivoliVredenburg, Ekko, Van Gogh Museum, bij 3FM, Radio 1 en 4. Mevrouw Tamara werkte samen met o.a. Anne Soldaat en een orkest aan de debuutplaat ‘Zo lang mogelijk’. Momenteel werkt de band aan een nieuw album dat in 2019 uit zal komen.

Download hier de rider

DNAFoto: G.T. Thomas

Live recensies

3voor12 Utrecht:

”Omdat ze zo eigengereid is, heeft het iets onschuldigs en is het puur. Kunstmuziek, dat is wat het is. Door middel van live opgenomen zang, die wordt versterkt door live gitaar en zang, kom je terecht in een heus Tamara-koor. In het nummer 'Grote Gedachten' zingt zij: "Ik wil niet veranderen, laat mij maar dwalen." En daar zijn we het helemaal mee eens.”

William Groenendijk van Evilnickname.com:

"Back in 2013 I first saw Mevrouw Tamara sing one song at De supersonische boem!. That one song completely captivated me. So I checked out some of her songs online, and since I liked what I heard, I attended a gig [...] Unlike the woman sitting next to me, I dug it."

Recensies over debuutplaat Zo lang mogelijk

Maarten Buser van 8weekly:

"Spannende, subtiele plaat, Nederlandstalig, maar doet vrij internationaal aan. De band is goed op elkaar ingespeeld, de muzikale details zijn fraai (van slidegitaar tot orkest), en de teksten zijn prettig vervreemdend. [...] Het album gaat van orkestraal naar dromerig, van berekend naar prettig psychedelisch."

KindaMuzik:

"Zo dagelijks als de onderwerpen van Mevrouw Tamara zijn, zo onalledaags brengt ze deze voor het voetlicht. Of het nu grote gedachten zijn of kleine overpeinzingen, ze stopt ze in verrassende verpakkingen. Zachtzinnig en subtiel weet ze te kietelen. Soms bijna timide, maar altijd eigengereid. [...] Het zijn telkens weer flarden waarmee ze een beeld schetst en voortdurend de verbeeldingskracht prikkelt. En het raden naar meer wijselijk overlaat aan de toehoorder."

Wouter Bal van 3voor12:

"Haar debuut Zo Lang Mogelijk werd een bijzonder project, waarop je je kon abonneren [...] en toegang kreeg tot een website met exclusieve applicaties, downloads en video’s. [...] De warme stem van van Esch, de vaak abstracte teksten, de uitstekende begeleiding van onder andere Anne Soldaat (Darryl-Ann): alles staat in het teken van het dromerige gevoel dat dit debuut moet uitstralen. Met haar eigenwijze aanpak is Nederland een talent rijker."

Wonomagazine:

"Zo Lang Mogelijk heeft mij behoorlijk geraakt. Mevrouw Tamara heeft een groot talent en weet dit ook om te zetten in fraaie liedjes die het oor strelen en op de juiste momenten het leven een flink stuk mooier maken."