Maar nu 7" vinyl

EP

7" vinyl 'Maar nu' verschijnt midden januari. De voorverkoop start 18 december via de website.slide
Zo lang mogelijk

Maar nu' vinyl pakket

Vinyl

7" vinyl 'Maar nu' verschijnt midden januari. De voorverkoop is gestart! Bezoek de webwinkel

Op de hoogte blijven
Facebook Twitter

Volgende optredens
Info

Mevrouw Tamara probeert met dromerige, Nederlandstalige muziek de luisteraar te verwonderen en een nieuwe kijk op het dagelijks leven te geven.

Zo lang mogelijk

Het debuutalbum ‘Zo lang mogelijk’ verscheen in maart 2015 bij het label Indieland. Dit label is mede door Tamara van Esch opgericht en richt zich op multimediale muziekprojecten. Verschillende muzikanten hebben meegewerkt aan de totstandkoming van het album: zo speelde Anne Soldaat bij een aantal nummers gitaar en heeft Reyer Zwart de orkestpartijen gearrangeerd. Zowel voor als na het uitbrengen van het debuutalbum kunnen bezoekers van de Mevrouw Tamara website op unieke wijze nummers van het album beluisteren. Bezoekers kunnen aan de hand van zes verschillende applicaties interactief muziek beïnvloeden. Abonnees krijgen toegang tot exclusieve downloads van nummers, video’s en meer applicaties. Je wordt abonnee door het album via de website te bestellen.

De band waarmee Zo lang mogelijk is opgenomen bestond uit: Floyd Atema op drums, Harmen Sielcken op basgitaar en Pete Barnes op gitaar. Op het album speelden -naast Anne Soldaat- ook een aantal gastmuzikanten mee waaronder Myrthe van de Weetering op viool, Gwen Thomas op toetsen en het voor deze opnames samengestelde orkest.

Samenwerkingen

Tamara speelt momenteel samen met Eins Zwei Orchestra en werkt aan verschillende andere projecten (oa een nieuw Engelstalig project, de band Postcards From Mars en een theatertour met Fiere Vrouwen). Tamara van Esch heeft eerder samengewerkt met Kim Janssen, Case Mayfield, Guy Corneille (La Corneille), Mensenkinderen en Bird on the Wire. Voorheen speelde zij toetsen en zang in de bands Aestrid, Ponoka, Oh, Brave Wide Eyes en Alumna. Tamara werkt graag samen met andere muzikanten en vindt het prettig om buiten haar eigen project met andere muziekstijlen te werken. Overzicht van alle samenwerkingen

Solo

In 2012 bracht Mevrouw Tamara de EP ‘Ik ben Spiritus’ uit en was zij finaliste in het tv-programma ‘De beste singer-songwriter van Nederland’ van VARA, BNN en 3FM. In januari 2013 verscheen bij Excelsior ‘De Supersonische Boem’: een cd met liedjes van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink opnieuw uitgevoerd. Mevrouw Tamara zong het nummer ‘Schaarste’ en verder voerden artiesten als Spinvis, Tim Knol, Eefje de Visser, Janne Schra en Marike Jager een nummer uit. Mevrouw Tamara speelt haar optredens solo en voor bepaalde gelegenheden samen met violiste Myrthe van de Weetering.